REUTERS

Заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький наголошує, що жодної загрози об'єкту "Укриття" та сховищу відпрацьованого ядерного палива внаслідок пожеж немає.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час онлайн-брифінгу в Міністерстві закордонних справ для керівників дипломатичних установ та представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, щодо ліквідації лісових пожеж на території Київської та Житомирської областей.

Читайте такожНа Житомирщині залишилося загасити лише окремі осередки - Чернишов (фото)

Відео дня

"Стосовно радіоактивного забруднення атмосферного повітря внаслідок лісових пожеж в Чорнобильській зоні, слід, насамперед, відмітити, що за весь час пожеж, які там відбувалися, жодного разу вміст радіонуклідів не перевищував гранично допустимих норм радіаційної безпеки", - наголосив Білошицький.

При цьому, додав він, радіаційний моніторинг "здійснюється на прилеглій території по всій території України у постійному режимі".

Білошицький наголосив: "Жодної загрози функціонуванню об'єкту "Укриття", сховищу відпрацьованого ядерного палива та іншим об'єктам Державного агентства з управління Зоною відчуження немає".

За словами Білошицького, фактичні показники забрудненості повітря радіонуклідами свідчать про "відсутність реальних радіаційних загроз здоров'ю населення".

Як повідомляв УНІАН, пожежі в Чорнобильській зоні спалахнули 4 квітня, їх вдалося загасити 14 квітня. Однак 16 квітня пожежі відновились. Згоріли десятки гектарів лісу.