Ілюстрація / REUTERS

Як передає Російська служба Бі-бі-сі, французькі власті підозрюють компанію спроби підмінити результати тестів на викиди в дизельних двигунах. Комісія з розслідування справи зазначає, що можливий обман може "мати негативні наслідки для людей і тварин".

Слідчі підозрюють, що системи фільтрації на деяких автомобілях Renault працювали належним чином тільки в ході тестових випробувань.

Читайте також"Дизельгейт": топ-менеджеру Volkswagen загрожує 169 років в’язниці у США

Відео дня

Представники Renault відкидають ці звинувачення і заявляють, що повністю дотримуються французьке і європейське екологічне законодавство.

"Автомобілі Renault завжди створювалися у відповідності з законами і правилами. Вони відповідають необхідним стандартам. Машини Renault не обладнані системами, які підробляють показники фільтрації", - йдеться в офіційному повідомленні концерну.

Раніше в центрі аналогічного скандалу опинився німецький автоконцерн Volkswagen.

11 січня концерн визнав провину за трьома кримінальними звинуваченнями в США і заплатить владі країни штрафи на суму 4,3 млрд доларів для врегулювання "емісійного скандалу".

У четвер США пред'явили звинувачення в порушенні екологічного законодавства ще одному автогігантові - італійсько-американському Fiat Chrysler.