Ілюстрація REUTERS

Україна в січні-листопаді поточного року збільшила промисловий вилов риби та водних біоресурсів в Чорному морі на 64% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 8,3 тисячі тонн, повідомила прес-служба Державного агентства рибного господарства України.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт риби майже в півтора рази

"З початку року загальний промисловий вилов риби та інших водних біоресурсів в Чорному морі збільшився на 64%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Так, у січні-листопаді 2018 року українські рибалки виловили у водоймі 8,3 тисячі тонн риби та інших водних біоресурсів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається також, що за аналогічний період загальний промисловий вилов у Чорному морі сстановить 5 тисяч тонн.

Загалом, згідно з даними Держрибагентства, за одинадцять місяців поточного року загальний промисловий вилов риби та водних біоресурсів склав 41,5 тисячі тонн.

Зокрема, в Чорному морі вилов становить 8,3 тисячі тонн, в Азовському - 16,1 тисячі тонн, у Причорноморських лиманах - 480,4 тонни, в річці Дунай - 246,6 тисячі тонн, у пониззі Дністра з лиманом та Кучурганському водосховищі - 1,5 тисячі тонн, у Дніпровсько-Бузькій эстуарной системі - 2,8 тисячі тонн, у водосховищах Дніпра - 11,7 тисячі тонн, в інших водоймах - 189,7 тонни.

У прес-службі також додали, що найбільше за одинадцять місяців поточного року було виловлено бичків - 10,8 тисячі тонн, тюльки і верховодки - 6,2 тисячі тонн, карася сріблястого - 5,4 тисячі тонн, рапана - 5,4 тисячі тонн, ляща - 2,4 тисячі тонн, плотви - 2,1 тисячі тонн, шпрота - 1,5 тисячі тонн, антарктичного криля - 15 тисяч тонн.

Як повідомляв УНІАН, у 2017 році вилов риби та водних біоресурсів в Україні збільшився на 6,6%, до 94,2 тисячі тонн.