false

⠀Один з найбільших агрохолдингів Європи – група компаній «Укрлендфармінг» - прогнозує високий урожай озимих зернових культур у 2019 році за рахунок вдалих погодних умов, а також завдяки використанню нових технологій.

Про це в коментарі УНІАН повідомив керівник департаменту розвитку та інновацій агробізнесу в компанії "Уклендфарминг" Володимир Фантух.

Згідно з повідомленням, нинішній весняний період для озимих культур, в цілому, виявився досить сприятливим по температурному режиму і характеризувався великою кількістю опадів.

Відео дня

«Застосовувані нами технології дозволяють повністю використовувати опади і формують передумови для отримання врожаю озимих культур вищого, ніж в минулому році», - йдеться у повідомленні.

false

Водночас Володимир Фантух зазначив, що проливні весняні дощі могли негативно позначитися на якісних показниках врожаю.

«Дощі провокують виникнення великої кількості хвороб і шкідників. Особливу увагу приділяємо боротьбі з фузаріозом зерна пшениці, який через погодні умови може мати масовий прояв», - підкреслив Володимир Фантух.

За даними компанії, в західних і північних областях України розвиток сільськогосподарських культур відбувається в умовах достатнього, місцями надлишкового, зволоження грунту і помірного температурного режиму. Внаслідок проливних і частих дощів спостерігається локальне затоплення посівів. Багато полів стоїть під водою, є багато змивів сільськогосподарських культур і пошкоджень градом.

Також Володимир Фантух додав, що агрометеорологічні умови для формування врожаю пізніх культур, зокрема, соняшнику і кукурудзи, протягом стартового періоду були сприятливими для формування хорошої вегетативної маси, що сприятиме отриманню високого врожаю цієї групи культур.

false

Як повідомляв УНІАН, агрохолдинг «Укрлендфармінг» розпочав весняну посівну кампанію ярих зернових культур 8 квітня.

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства, українські аграрії 3 червня завершили весняну посівну, засіявши яровими зерновими, в цілому, 7,2 млн га.

«Укрлендфармінг» є найпотужнішим в Україні вертикально інтегрованим аграрним холдингом, який управляє найбільшим в країні і восьмим у світі банком родючого чорнозему загальною площею 570 тис. га. Агрохолдинг експортує свою продукцію в 40 країн світу і є одним з найбільших платників податків України.