Вчора, 10 лютого, співробітники ГУ ДПС у м. Києві у ході перевірки складів одного з оптових реалізаторів лікеро-горілчаної продукції виявили горілку з недійсними марками акцизного податку. Як наслідок, правоохоронці вилучили 10 080 пляшок алкоголю. 

Про це інформує Державна податкова служба

"Податкова посилює боротьбу з тіньовим ринком лікеро-горілчаної продукції. Це лише початок. І ми не зупинимося, допоки не наведемо порядок у цій сфері. Ті, хто торгують контрафактом, повинні зрозуміти, що ми не дозволимо обкрадати бюджет", - прокоментував результати перевірки голова ДПС Сергій Верланов.

Відео дня

У Державній податковій службі зазначили, що з початку 2020 року проводяться плановані заходи у мережах роздрібної торгівлі щодо виявлення в обігу підакцизної продукції з порушенням норм чинного законодавства. За результатами перевірок податківці вже виявили низку порушень та наклали штрафів на несумлінних продавців на загальну суму 538 тисяч гривень. 

Також повідомляється, що податкова планує провести додаткові перевірки підприємств-виробників алкогольної продукції.

Нагадаємо, нещодавно очільник податкової Сергій Верланов заявив, що ДПС посилює контроль за виробництвом та обігом лікеро-горілчаної продукції у межах боротьби з тіньовим ринком спирту.