В Україні немає підстав обмежувати експорт пшениці, попри те, що на сьогодні його обсяг вже перевищує раніше встановлений граничний рівень у 5,5 мільйона тонн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам у середу, 28 листопада, повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк.

«Експортовано сьогодні практично 5,5 мільйона тонн. Експортуємо далі. Наші уточнені баланси дають можливість продовжувати експорт. На сьогодні необхідності обмежувати експорт немає», - сказав І.Бісюк.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 23 листопада Мінагропрод повідомив, що зернотрейдери готові призупинити експорт продовольчої пшениці через досягнення позначки у 5,2 млн тонн з обумовлених, згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Мінагрополітики і зернотрейдерами, 5,5 млн тонн.

За інформацією Мінагропроду, до 23 листопада з України експортували 11,1 млн тонн зерна, зокрема пшениці - 5,2 млн тонн, кукурудзи - 3,9 млн тонн, ячменю - 1,7 млн тонн.

Станом на 26 листопада українські аграрії експортували 11,5 млн тонн зерна, ще 1,1 млн тонн були готові до відправки. За інформацією Мінагропроду, Україна експортувала 5,4 млн тонн пшениці, 4,1 млн тонн кукурудзи, 1,7 млн тонн ячменю.

Міністерство очікує, що загалом експорт зерна поточного маркетингового року становитиме 21-22 млн тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Українські зернотрейдери готові зупинити експорт пшениці

Український експорт зросте на кукурудзі

Присяжнюк: рішення про обмеження експорту зерна може бути ухвалено наприкінці листопада

Микола Присяжнюк: Несподіваних рішень щодо експорту зерна не буде