В виду санкций Кремля продовольствия России хватит только на две недели / uk.wikipedia.org

Росія забезпечена продовольством за основними видами продуктів на найближчі два тижні, і заповнити їх вдасться за рахунок нових партнерів, заявив віце-прем'єр Аркадій Дворкович в прямому ефірі телеканалу «Росія 24», передає РІА "Новости".

«За основними видами продовольства, якщо говорити про оперативну ситуацію, є двотижневий запас», - сказав Дворкович.

Читайте такожFinancial Times: ЄС має намір обговорити питання про санкції Росії з Латинською АмерикоюВін пояснив, що у Росії залежність від імпорту по окремих позиціях становить від 4% (картопля) до 30% (яловичина). Залежність по молочній продукції близько 20%, по свинині - приблизно 20%, по м'ясу птиці - близько 10%.

Відео дня

«Відповідно, коли будуть відновлюватися ці запаси, буде проблема не всіх 14 днів, а буде проблема одного-трьох днів. Саме це потрібно буде компенсувати, це буде зроблено за рахунок тих країн, про які я сказав - Білорусія, десь Туреччина, десь - країни Латинської Америки, за рахунок оперативного нарощування власного виробництва, де це можливо», - пояснив Дворкович.

Читайте такожРосія мстить не Євросоюзу, а своїм громадянам - президент ЛитвиВін додав, що в перспективі одного року Росія більшою мірою орієнтована на власне виробництво, зокрема, у виробництві птиці, овочів і фруктів. При цьому він визнав, що по м'ясу РФ доведеться трохи довше орієнтуватися на закордонних партнерів.