Ціни на яйця невдовзі суттєво впадуть: у Мінагрополітики зробили заяву

Ціни на курячі яйця після Великодніх свят знизяться на третину. Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

За його словами, після Великодніх свят ціна на курячі яйця почне знижуватись.

"Ми наразі бачимо, що це буде від 20 до 40% в залежності від того, якою буде подальша ситуація на ринку кормів. Поки можна розраховувати, що мінімум на третину вони здешевшають", - сказав він.

Відео дня

На відміну від яєць виробництво курячого м’яса не так сильно постраждало від війни, тому, на думку чиновника, ціни на курятину більше не зростатимуть.

"Найближчим часом також прогнозується стабільна ситуація, як з точки зору об’ємів виробництва, так і цін. Жодних удорожчань чи дефіциту не передбачається", - сказав замміністра.

Висоцький також запевнив, що після потепління огірки не коштуватимуть сотні гривень, їх ціна буде вимірюватись у кілька десятків гривень.

Цінова ситуація в Україні

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, індекс інфляції в Україні сповільнився у лютому до 24,9% у річному вимірі. Найбільше за рік подорожчали харчові продукти – на 31,8%. Зокрема, ціни на яйця зросли на 80%, фрукти – на 75%, овочі – на 36%.

Перед Великодніми святами українські тепличні комбінати вчергове підвищують відпускні ціни на огірки. Наразі українські тепличники готові відвантажувати гладкий огірок не дешевше 115-130 грн/кг, ціна на горбкуватий огірок варіюється в межах 140-160 грн/кг.

За минулий рік вартість Великоднього кошика збільшилася на чверть. Традиційний набір на сім’ю з чотирьох осіб обійдеться трохи більше 1200 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: