В Україні супермаркети накручують ціни на хліб/ фото ua.depositphotos.com

Ціни на хліб зростають не лише через подорожчання сировини та енергоносіїв. Значне збільшення цін провокують торговельні мережі.

Про це заявив керівник об'єднання "Укрхлібпром" Олександр Васильченко в коментарі Главком.

За його словами, супермаркети ставлять умови виробникам, які надають свою продукцію для продажу, й змушують платити буквально за все.

Відео дня

"Хочу зазначити, що найбільші витрати після сировини – це все пов'язане з торгівлею, витрати на збут. Це чверть витрат, при цьому нам їх просто нав'язують! З'явився новий продукт, щоб його поклали на полицю – плати. Не хочеш цей бонус платити, не потрібно - у тебе продукцію не візьмуть. Хочеш, щоб товар лежав на вищому місці – плати додатково. Встановили обов'язкові платежі "за обслуговування" – підлоги миють, територію підмітають й так далі", – пояснив Васильченко.

Читайте такожЧерешня за 1,5 тисячі гривень: український супермаркет шокував цінами на ягоди (фото)Він зазначив, що всі побори відбиваються на собівартість продукту.

Ціна на хліб в Україні

Ціни на хліб в Україні за рік підскочили більш ніж на 15% і на цьому не зупиняється попри рекордні врожаї. За прогнозами, до Нового року ціна може збільшитися ще на 20% через експортну орієнтацію галузі. За словами експертів, ціни на хліб найближчим часом ще більше зростуть на 10-15%.

В Україні з початку року істотно зросли ціни на цукор (на 29,9%, до 27,80 грн за кг) і хліб (на 14%, до 31,57 грн за кг). Крім цього нещодавно експерти прогнозували, що якість хлібобулочних виробів істотно погіршиться попри зростання їх вартості. 

Вас також можуть зацікавити наступні новини