ф

13 лютого в Брюсселі (Бельгія) Генеральний Секретар ENTSO-E Лоран Шмітт та заступник директора з комунікацій та міжнародного співробітництва Укренерго Михайло Бно-Айріян за участі голови Наглядової ради компанії Шевкі Аджунера підписали угоду про участь ДП "НЕК "Укренерго" у Програмі співробітництва поза рамками членства (ENTSO-E Cooperation Beyond Membership Programme) на 2019-2021 роки.

Мета програми - зміцнення співробітництва з операторами системи передачі (ОСП) через проведення спеціалізованих цільових навчань.

Ключові компоненти програми партнерства Укренерго та ENTSO-E передбачають вивчення досвіду роботи та тенденцій розвитку європейського енергоринку, навчання персоналу. Зокрема, програмою передбачена участь працівників "Укренерго" у навчальних семінарах на теми розвитку ринку електричної енергії, управління перевантаженнями, розподілу пропускної спроможності ліній електропередачі, інтеграції відновлюваних джерел енергії, забезпечення гнучкості енергосистеми, ринкової інтеграції, розвитку допоміжних послуг, електронний обмін даними на електроенергетичному ринку, прозорості та кібербезпеки, планування розвитку електромереж, впровадження інновацій тощо.

Відео дня
ф

Навчальна програма дозволить "Укренерго" поглибити розуміння процесів та тенденцій розвитку європейського енергоринку, до якого має бути інтегрована в майбутньому українська енергосистема.

"Заснована ENTSO-E унікальна програма співробітництва поза рамками членства дозволить краще зрозуміти процеси та практику роботи енергосистеми континентальної Європи та поглибить нашу співпрацю з ENTSO-E", - зазначив заступник директора з комунікацій та міжнародного співробітництва ДП "НЕК "Укренерго" Михайло Бно-Айріян.