Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів вніс зміни до статуту Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» щодо порядку призначення голови і членів правління компанії.

Читайте такожРахункова палата виконає аудит "Нафтогазу"

Про це повідомляється в постанові уряду від 6 березня, яку сьогодні, 20 березня, опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр».

Відео дня

Згідно з внесеними змінами до статуту, голова і члени правління тепер будуть обиратися без подання наглядової ради.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів ухвалив рішення продовжити на один рік контракт з головою «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим.

Як наголосив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, умовою продовження контракту є відсутність у менеджменту компанії бонусів і винагород, а заробітна плата має бути, як мінімум, удвічі меншою, ніж сьогодні. Також перед менеджментом висунуто завдання до кінця 2020 року завершити процес відокремлення ГТС і виконати план з нарощування видобутку газу.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК опікується розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.