Ілюстрація REUTERS

Світові ціни на нафту зростають третю торговельну сесію поспіль на тлі посилення напруженості на Близькому Сході, яка може призвести до перебоїв з поставками сировини з регіону.

Читайте такожЕксперт назвавши два спосібі злізти з російської "нафтової голки"

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

"Станом на 8:56 ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,4%, до 64,71 долара за барель, вартість серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,68%, до 57,82 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ключовим фактором, який продовжує підтримувати вартість "чорного золота", залишається посилення напруженості у відносинах між США та Іраном. Корпус вартових ісламської революції (КВІР, частина збройних сил Ірану) в минулий четвер повідомив, що іранські військові збили американський безпілотник у південній частині країни після того, як він порушив повітряний простір Ірану. Пізніше Центральне командування збройних сил США (CENTCOM) заявило, що іранський зенітно-ракетний комплекс збив безпілотник ВМС США над Ормузькою протокою в міжнародному повітряному просторі.

"У п'ятницю президент США Дональд Трамп заявив, що в понеділок США введуть нові суттєві санкції щодо Ірану, які покликані не допустити володіння ним ядерною зброєю", - нагадує видання.

Аналітик Oanda Едвард Мойя (Edward Moya), думку якого наводить агентство Reuters, вважає, що напруженість на Близькому Сході буде підтримувати ціни на нафту на початку тижня, "оскільки ринки чекатимуть реакції Ірану на загрозу додаткових санкцій".