Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови про спеціальні зобов'язання на ринку електроенергії, яка дасть змогу знизити вартість електроенергії для великих промислових споживачів.

Читайте такожСкандальна Роттердам+: НАБУ показало схему, як заробляли на формулі (інфографіка)

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив у ході засідання уряду. Відповідні рішення було прийнято на засіданні уряду.

Відео дня

«Я вимагаю від Міністерства енергетики та НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг - УНІАН) вжити всіх необхідних актів, для того щоб знизити ціни на електричну енергію для підприємств у країні. Цього не тільки я вимагаю, а й президент. Тому сьогодні ми це рішення приймаємо», - сказав прем'єр.

При цьому він не виключив, що на наступному засіданні до цього рішення можуть бути внесені додаткові зміни.

«До наступної середи проводьте наради, формуйте проект акта; якщо необхідно зробити якісь зміни, ми зробимо; але якщо ми сьогодні рішення не приймемо, то до наступної середи всі платитимуть, за фактом, без зміни - ще півмісяця у них буде оплата на 25% більша», - наголосив Гройсман.

Також прем'єр-міністр доручив НКРЕКП переглянути тарифи на розподіл і постачання електроенергії з метою їх зниження.

Як повідомляв УНІАН, перед прийняттям рішення міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що це рішення дасть змогу знизити ціни на електроенергію для промисловості.

Своєю чергою представник президента в уряді Андрій Герус запропонував уряду відкласти прийняття цього рішення на тиждень для додаткового вивчення.

1 липня в Україні запрацював новий ринок електроенергії відповідно до Закону «Про ринок електроенергії», який було прийнято в квітні 2017 року.

11 липня в. о. директора держкомпанії "Укренерго" Всеволод Ковальчук заявив, що ціна на електроенергію для промисловості в Україні за перші 10 днів роботи нового ринку виросла на 30%. Кабінет міністрів назвав цю заяву некоректною.

До запуску нового ринку електроенергії міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляв, що ціна на електричну енергію для промисловості може зрости на 5-6%.