Ілюстрація REUTERS

Саудівська Аравія майже відновила рівень видобутку нафти, що спостерігався до атак на нафтові об'єкти державної компанії Saudi Aramco.

Читайте такожЦіни на нафту злетіли на тлі скорочення видобутку в Саудівській Аравії

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву генерального секретаря ОПЕК Мухаммеда Баркіндо.

Відео дня

"За словами Баркіндо, інцидент з атаками на НПЗ залишився в минулому. Інші подробиці наразі не наводяться", - йдеться в повідомленні.

Він також додав, що Саудівська Аравія має намір зберегти запланований рівень видобутку нафти, попри атаки безпілотників на нафтові об'єкти.

"Пане прем'єр-міністр, я хочу передати вам вітання пана короля і подякувати вам за швидку відповідь на ці атаки. Він також пообіцяв, що Саудівська Аравія зберігатиме рівень виробництва згідно з домовленістю 12 вересня в Абу-Дабі. Я підкреслю, що будь-підрив безпечних поставок нафти та газу будь-якого місця у світі є великим порушенням для індустрії та економіки", - розповів Баркиндо.

Два найбільших підприємства національної нафтової компанії Saudi Aramco в Абкаїці та Хурайсі були атаковані в ніч на 14 вересня. Відповідальність за напад узяли на себе повстанці-хусити з єменського руху "Ансар Аллах", які заявили, що для диверсії були використані 10 начинених вибухівкою безпілотників.

В результаті вибухів і пожеж, викликаних ударами, видобуток найбільшого у світі експортера нафти впав на 5,7 мільйона барелів на добу з 9,8 мільйона барелів на добу.

Половину з втрачених обсягів виробництва вдалося відновити до вечора 17 вересня. При цьому відновити повний обсяг виробничих потужностей до 12 мільйонів барелів на добу в Саудівській Аравії планують до кінця листопада.