Віктор Орбан / REUTERS

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що його країна хоче диверсифікувати постачальників, а також маршрути поставок газу і отримувати його не тільки через Україну.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він повідомив на спільній прес-конференції з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте такожПутін заявив, що РФ готова до переговорів з Україною щодо транзиту і поставок газу «за значно зниженими цінами»

Відео дня

«Якщо до Угорщини газ з Росії надходить тільки через Україну, це з точки зору суверенітету - це не дуже прийнятне рішення. Тому для нас важливо, щоб з різних напрямків надходив газ на територію Угорщини», - сказав Орбан.

«Для угорців завжди найважливіше - це незалежність і збереження суверенітету. Те саме стосується питання енергетики. Суверенітет в енергетиці, в енергопостачанні означає, що ми хочемо залишитися суверенними. Дуже важливе питання - звідки ми отримуємо енергію. На цей момент ми отримуємо енергопостачання з Росії. Але ми також розглядаємо й інші можливості, і ми сподіваємося, що зможемо диверсифікувати різні енергоджерела», - додав прем'єр.

Раніше президент Росії Володимир Путін на спільній прес-конференції в Москві з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном заявив, що РФ готова до переговорів з Україною щодо транзиту та поставок газу «за значно зниженими цінами».