фото прес-служби політика

Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, коментуючи Законопроект щодо внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2019 рік» ухвалено в цілому. Документ передбачає виділення 1 мільярда гривень на погашення заборгованості перед гірниками за 2019 рік.

Раніше Сергій Шахов та група депутатів-мажоритарників Луганщини, неодноразово виступали в парламенті з вимогою звернути увагу на проблеми шахтарів, та, навіть, направили листа з відповідною вимогою Президентові Володимиру Зеленському. 

«Вдячний 291 народним депутатам, які підтримали відповідний Закон. Тепер шахтарі, яким протягом 4 місяців не виплачували заробітні плати, матимуть змогу отримати власні кошти. Команда Шахова місяцями добивалася прийняття цього Закону. Нас почули. Шахтарського бунту не буде, принаймні, цього року», - зазначив нардеп під час пленарного засідання Верховної Ради у четвер. 

Відео дня

Проте, за словами Сергія Шахова, залишається відкритим питання бюджету 2020, де не передбачено кошти на розвиток вугільної галузі. 

«Наступне, не менш важливе завдання, - досягнути результату, щоб заборгованість по заробітним платам працівникам вугільних підприємств не виникала, а шахти стали сучасними, безпечними та цілковито придатними для ефективної роботи. Шахтарі втомилися від постійної брехні чиновників і «сніданків», якими їх годують на самих різних рівнях. Щоразу обіцяючи вирішити проблеми, але забуваючи про гірників відразу, як за ними закриваються двері чергового кабінету», - додав депутат. 

Нагадаємо, шахтарські профспілки погрожували бунтом з відбійними молотками під стінами Ради, якщо заборгованість не буде погашено.