Ілюстрація REUTERS

Запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій вперше перевищили минулорічні майже на 2% й становлять 1,9 мільйона тонн.

Читайте такожМіністерство енергетики початок аудит всіх державних шахт

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Відео дня

"Сьогодні перший день, коли обсяги вугілля на складах перевищують минулорічні. На складах ТЕС 1,99 мільйона тонн, або 101,7% від торішніх. На початку вересня було 50% від запасів вугілля на аналогічну дату минулого року", - написав він.

"До зими готові. Попри бажання деяких "доброзичливців". Хочеться, щоб з досягнень чиновників назавжди зникло це - "ми пройшли зиму". Ну і щоб зник шантаж напередодні зими", - додав він.

Довідка УНІАН. Україна через бойові дії на сході країни відчуває значний дефіцит вугілля, в першу чергу енергетичного (антрациту), видобуток якого сконцентрований в Донецькій і Луганській областях, в районах, підконтрольних бойовикам. Енергокомпанії почали переводити блоки ТЕС, які раніше працювали на антрациті, на газові марки вугілля, що призвело до зростання споживання палива марки "Г". Видобуток не встигає зростати слідом за зростанням споживання газового вугілля, тому виник дефіцит цього виду палива. Для розв'язання цієї проблеми енергокомпанії укладали контракти на імпорт вугілля.