Слідчі СБУ затримали організатора схеми з реалізації вугілля, незаконно видобутого на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Читайте такожПройдемо зиму без проблем: Україна накопичила рекордні з 2015 року запаси вугілля

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що організатори оборудки зареєстрували в Україні низку комерційних структур.

Відео дня

Через ці підприємства ділки постачали на підконтрольну територію України продукцію, видобуту на захоплених членами незаконних збройних формувань вугільних шахтах, розташованих на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. При цьому так звані «податки» вони платили до бюджетів псевдореспублік.

В Україну продукція надходила, як нібито видобута на території Росії. Надалі ділки за підробленими документами реалізовували вугілля українським ТЕЦ та до країн ЄС.

Слідчими Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Генеральної прокуратури одному з учасників нелегального бізнесу оголошено про підозру у вчиненні, злочину передбаченого ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Вживаються заходи щодо притягнення інших фігурантів кримінального провадження до кримінальної відповідальності.