Ілюстрація REUTERS

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що енергокомпанії не повинні використовувати низькі запаси вугілля на складах як спосіб шантажу для підвищення тарифів.

Читайте такожНа випадок припинення транзиту: «Укртрансгаз» підготував п'ять компресорних станцій для роботи в реверсному режимі

Про це він повідомив під час брифінгу.

Відео дня

«Ми маємо ситуацію, коли у нас досить низькі накопичення вугілля на складах, ми мали, скажімо так, складну дискусію з компаніями теплової генерації, зокрема з великими компаніями, і підкреслювали, що не можна використовувати запаси вугілля на складах як спосіб шантажу для підвищення тарифів», - сказав Герус.

«Такі історії в Україні вже були, і ми хотіли б, щоб таке ніколи не повторювалося, і компанії тримали достатні запаси вугілля на складах, особливо напередодні важкої зими, коли у нас є певні суперечки з «Газпромом» про транзит газу, які матимуть певний вплив на ринок газу в Україні», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, станом на 20 серпня, запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій становлять 0,897 млн тонн, що майже на 48% нижче рівня минулого року.