Олексій Оржель / REUTERS

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель проводить переговори з міністром економіки і енергетики Німеччини Петером Альтмайєром у рамках тристоронніх переговорів між Україною, Росією і Європейським Союзом щодо транзиту газу.

Читайте такожЙмовірність підписання нового контракту з "Газпромом" з кожною хвилиною зменшується до нуля - Коболєв

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища України.

Відео дня

«У рамках тристоронніх переговорів щодо умов транспортування російського газу в Європу через територію України з початку 2020 року, Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель розпочав двосторонні переговори з німецькою стороною. У переговорах бере участь Міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмайєр.», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що сторони планують обговорити угоду в частині тривалості, обсягів і тарифів майбутнього транзитного контракту.

Також у зустрічі беруть участь представники «Нафтогазу», «Оператора ГТС України», Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП), посол України в Німеччині.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 19 грудня, у Берліні проходить черговий раунд тристоронніх переговорів у форматі Україна - Росія - Європейська комісія про транзит російського газу після 2019 року.

Очікується, що переговори триватимуть цілий день.

Останні тристоронні переговори щодо транзиту газу через територію України з 1 січня 2020 року відбулися 28 жовтня в Брюсселі. Попередня зустріч відбулася 19 вересня.