Зеркаль стала радником голови правління "Нафтогазу" / фото УНІАН

НАК «Нафтогаз України» призначив екс-заступника міністра закордонних справ Олену Зеркаль радником голови правління компанії, йдеться в повідомленні прес-служби НАК.

Читайте такожЗеркаль про Путіна: я не вірю, що Чахлик Невмирущий перетвориться у доброго старця (відео)

«Олена Зеркаль призначена радником голови правління НАК «Нафтогаз України». До цього вона працювала в Міністерстві закордонних справ України, де відповідала за європейську інтеграцію, представляла Україну в міжнародних судах у справах проти Росії і брала участь у тристоронніх переговорах про «зимові пакети» поставок російського газу до України в 2014-2016 роках», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в «Нафтогазі» до сфери її діяльності входитимуть міжнародні відносини, а також підтримка позиції компанії в міжнародних судових і арбітражних процесах. Зокрема, щодо захоплених Росією активів групи «Нафтогаз» у Криму.

Олена Зеркаль володіє 25-річним досвідом роботи юристом в приватному і державному секторі (Міністерстві закордонних справ України і Міністерство юстиції України). Вона є автором української методології адаптації законодавства до стандартів ЄС, виконала ряд наукових робіт з питань порівняльного аналізу українського законодавства.

За інформацією прес-служби, під час роботи у Міністерстві юстиції брала участь у всіх раундах переговорів щодо Угоди про асоціацію України з ЄС, угод між Україною та ЄС про реадмісію та спрощення візового режиму. Була представлена в делегаціях України на переговорах з ЄС, ООН, НАТО та Радою Європи.

Протягом двох років Зеркаль була залучена в роботу української команди в переговорах про продовження транзиту російського газу в Європу після 2019 року, а також роз'яснення ризиків та протидію будівництву газопроводу «Північний потік-2».

Як повідомляв УНІАН, 4 грудня Кабінет міністрів звільнив Олену Зеркаль з посади заступника міністра закордонних справ.

28 листопада Зеркаль написала на ім'я прем'єр-міністра Олексія Гончарука заяву про відставку за власним бажанням.

21 серпня 2014 року Кабінет міністрів призначив Зеркаль заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції. Вона представляла інтереси України в міжнародних судах під час розгляду позовів до Росії.