Національна акціонерна компанія «Нафтогаз Україна» та італійська компанія Eni S.р.A. 28 липня підписали Угоду про співробітництво з метою дослідження геологічних властивостей надр Україні на суші та глибоководної частини Чорного моря.

Про це УНІАН повідомили в управлінні зі зв'язків з громадськістю НАК «Нафтогаз Україна».

У повідомленні наголошується, що угода передбачає можливість участі Eni S.р.A. у розвідці, комерційній розробці, дослідно-промисловому та промисловому видобутку вуглеводнів на розвіданих територіях.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня Міністерство екології та природних ресурсів України та Eni підписали меморандум про взаєморозуміння.

Нагадаємо, компанія Eni S.p.A домовилася з британською нафтогазовою компанією Cadogan Petroleum plc, яка має активи в Україні, про купівлю часток у Покровській та Загорянській ліцензійних площах у Полтавській області.

Довідка УНІАН. Eni S.p.A. (Ente Nazionale Idrocarburi) - італійська нафтова і газова компанія. Eni веде діяльність у 70 країнах світу. Добовий видобуток нафти і газу - 1,74 млн барелів нафтового еквівалента. Доведені запаси - 6,84 млрд барелів нафтового еквівалента. Компанія веде розвідку і видобуток нафти і газу в Італії, Північній і Західній Африці, Північному морі та Мексиканській затоці, а також є оператором Кашаганського нафтового родовища на Каспії (18,52%) і сооператором газоконденсатного родовища Карачаганак (32,5%).

Компанія володіє мережею АЗС (в основному функціонують під брендом Agip), енергетичною компанією Enipower; має нафтопереробні потужності. Співвласник газопроводу Greenstream, по якому здійснюються поставки лівійського природного газу до Європи (головним чином до Італії).

НАК «Нафтогаз Україна» - найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більше 97% газу і нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.