Найдешевше автопальне втратило в ціні / ілюстрація REUTERS

За тиждень з 19-го по 26 січня середня ціна на автогаз в Україні зменшилася на 30 копійок, до 27,60 грн за літр, свідчать дані цінового моніторингу Консалтингової групи "А-95".

Найнижча ціна на газ – 25,90 грн за літр – зафіксована у тернопільській мережі  Green Wave, яка упродовж тижня скинула 50 копійок на літрі. Крім тернопільчан нижче 26 грн за літр реалізує автогаз тільки "Авантаж 7".

Велика мережа АЗС WOG за тиждень скинула з ціни літру автогазу 5 копійок, до 29,11 грн. Одночасно, її побратим по ціновому спектру ОККО залишив ціну без змін (29,16 грн за літр).

Відео дня

Мережа АЗС "Авіас" зменшила ціну літра автогазу на 50 копійок, до 26,71 грн. Державна "Укрнафта" ціну на блакитне паливо не міняла, вона залишилася без змін (26,90 грн за літр).

Мережі KLO, U.GO та AMIC скинули ціни на автогаз у межах 50-74 копійки, до 27,69, 27,53 та 26,91 грн за літр відповідно.

Інші мережі, такі, як "Автотранс", ZOG, БРСМ-Нафта та інші зменшили ціни у межах 0,30-1 грн на літрі.

Чому автогаз дешевшає

Зі слів ритейлерів, попит на газ у роздробі залишається низьким. Як кажуть у мережі, яка працює на півдні країни, якщо порівнювати з першими тижнями січня, то продажі стали трохи кращими, але порівняно з груднем реалізація впала на 20%.

У мережі, яка працює на заході країни, теж зазначили, що реалізація порівняно з початком року поліпшилась. Але порівняно з груднем фіксується сезонне зниження попиту десь на 10%.

Через низький попит і чергове зниження цін на аукціонах оператори вважають що ціни у роздробі продовжать зниження. З урахуванням динаміки змін гуртових цін на скраплений газ вартість газу може зменшитись ще на 1 грн/л, але найближчий тиждень-два навряд чи перетне межу 26 грн навіть у найдешевших мережах.

Вас також можуть зацікавити новини: