Ілюстрація REUTERS

Майже 30 танкерів з нафтою стоять біля узбережжя Каліфорнії (США). Судна використовують як плавучі сховища через падіння попиту на нафту і переповнені сховища на суші.

Про це повідомляє Bloomberg, цитує Громадське.

Читайте такожУ "Нафтогазі" підрахували, скільки Україна може заробити на зберіганні імпортної нафти

Відео дня

Танкери стоять від міста Лонг Біч до затоки Сан-Франциско, вони вміщують нафту, яка здатна задовольнити 20% світового (докризового) попиту на цю сировину — понад 20 мільйонів барелів.

Це найбільша кількість нафти, яка за один раз перебувала біля західного узбережжя США, стверджують у французькій компанії Kpler SAS.

Як повідомляв УНІАН, з початку березня вартість нафти марки Brent скоротилася більш ніж на 50%. Попит на нафту знижується з початку року через поширення коронавірусу і карантинні заходи в усьому світі.

Додатковий негативний вплив на ціни на початку березня зробила новина про те, що учасники угоди щодо обмеження видобутку ОПЕК+ не змогли дійти єдиного рішення щодо подальшого регулювання виробництва сировини.

Ціна американської марки нафти West Texas Intermediate (WTI) в понеділок, 20 квітня, вперше з 1999 року опустилася нижче 15 доларів за барель. У деякі дні ціна на нафту сягала від’ємних значень.