Ілюстрація REUTERS

Наглядова рада Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» призначила Отто Ватерландера головним виконавчим директором групи «Нафтогаз», при цьому зберігши за ним посаду виконавчого директора з трансформації групи, йдеться в повідомленні компанії.

Читайте такожШмигаль розповів, куди підуть гроші від "Нафтогазу" за перемогу над "Газпромом"

Таким чином, Отто Ватерландер відповідатиме за операційні та трансформаційні процеси в групі, зокрема впровадження нової операційної моделі та дивізіональної структури управління, реалізацію крос-функціональних процесів та розробку баз даних процесів.

Відео дня

«Отто Ватерландер активізував і практично перезапустив процес трансформації групи «Нафтогаз» за той час, що він приєднався до нашої команди. Він наочно довів, що світові корпоративні рішення та стандарти можуть і повинні працювати в українській державній компанії. Тому ми очікуємо, що з новими повноваженнями Отто допоможе «Нафтогазу» стати для акціонера та бізнесу партнером, який є справжнім законодавцем нових стандартів роботи», - цитує прес-служба голову правління «Нафтогаз України» Андрія Коболєва.

За інформацією компанії, Отто Ватерландер має 30-річний досвід роботи в різних сегментах нафтогазової галузі. Має великий досвід управління трансформацією, збільшення ефективності операційної та комерційної діяльності, а також розвитку бізнесу.

До приходу в «Нафтогаз» Ватерландер був старшим партнером у McKinsey & Company і брав участь в управлінні нафтогазовим напрямом на міжнародному рівні, а ще раніше - партнером з енергетичного напряму в Booz & Company. Свою кар'єру він почав у травні 1990 року в Royal Dutch Shell, де працював на різних посадах у Нідерландах та Венесуелі до кінця 1997 року.

Як повідомляв УНІАН, у січні «Нафтогаз України» призначила Отто Ватерландера виконавчим директором з трансформації групи.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу та нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти й газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.