У Києві викрили центр мінімізації митних платежів / фото УНІАН

Державна фіскальна служба ліквідувала центр мінімізації митних платежів, який діяв на території міста Києва та інших регіонів України.

Читайте такожДФС за рік порушила 32 тисячі проваджень про порушення митних правил

Про це повідомила прес-служба ДФС.

Відео дня

Згідно з повідомленням, у рамках розслідування кримінального провадження було встановлено низку осіб, які, використовуючи схему зустрічних потоків, надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації сплати митних платежів при імпорті товарів за заниженими цінами і легалізації товарів, що ввозяться контрабандним шляхом.

У своїй діяльності зловмисники використовували ряд спеціально створених підконтрольних підприємств-імпортерів, у тому числі нерезидентів. Митне оформлення зазначених товарів здійснювалось за заниженою вартістю, використовуючи виготовлені організаторами підроблені пакети документів від імені підприємств-нерезидентів.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав усі правоохоронні органи до консолідованої позиції в боротьбі з корупцією на митницях, що дасть змогу вивести з тіні і залучити до держбюджету 70 млрд грн.