Нацрада реформ розглянув законопроект «Про валюті» / фото УНІАН

Національна рада реформ під головуванням президента Петра Порошенка розглянула законопроект «Про валюту», який буде внесено на розгляд Верховної Ради України.

Читайте такожГривня "відвоювала" у долара ще кілька копійок

Як повідомила прес-служба глави держави, цей проект вводить принцип «дозволено все, що не заборонено» і передбачає проведення поступової, послідовної і гнучкої лібералізації на валютному ринку України, вільний рух капіталу й інших валютних цінностей, а також скасовує покарання у формі зупинення зовнішньоекономічної діяльності.

Відео дня

Відзначається, що президент назвав питання реформи валютного регулювання надзвичайно важливим для стимулювання економіки і розвитку підприємництва, як і скасування застарілого декрету Кабінету міністрів «Про систему валютного регулювання і валютного контролю».

«Кінцева ж мета - поліпшення умов для інвесторів, залучення інвестицій, нові робочі місця, нові надходження до державного бюджету, надходження валюти в країну, зміцнення національної валюти. І головне - зростання доходів українців», - наголосив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України розробив законопроект про валюту, покликаний забезпечити якісне регулювання валютного ринку. Ухвалення закону дасть змогу лібералізувати ринок, скасувавши валютні обмеження для бізнесу.