Суд скасував арешт майна екс-міністра МВС Захарченка / фото УНІАН

Постанова Печерського районного суду Києва про зняття арешту з майна екс-голови МВС Віталія Захарченка з'явилася в судовому реєстрі.

Читайте такожПрокуратура завершила розслідування розстрілів на Майдані: винним загрожує довічне ув'язнена язнення

Відповідну постанову оприлюднено на сайті реєстру.

Відео дня

"Клопотання задовольнити.Скасувати арешт, накладений на майно нідерландської компанії "Фонд Адміністративне бюро LVV" ( "Stichting Аdministratiekantoor LVV") (номер в реєстрі компанії № 53625404) в рамках кримінального провадження №42014000000001262 від 13 листопада 2014 року", - йдеться в тексті постанови.

Нижче список активів, з яких суд зняв арешт.

false
false
false
false
false

Як повідомляв УНІАН, Печерський райсуд Києва зняв арешт з 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири і двох машиномісць, накладений у рамках розслідування справи про відмивання коштів екс-головою МВС Віталієм Захарченком. Як зазначається в реєстрі судових рішень, відповідну ухвалу виніс суддя Віталій Писанець 30 січня.

Зазначено, що арешт був накладений у рамках кримінального провадження від 13 листопада 2014 року за фактами злочинної діяльності колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка та осіб з його найближчого оточення за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу.

Суддя прийняв рішення скасувати арешт трьох житлових будинків в Обухівському районі Київської області, Волноваському районі Донецької області та Донецьку і 20 земельних ділянок. Крім того, знято арешт з квартири в Києві на вулиці Драгомирова, 12 і двох машиномісць за цією ж адресою. Зазначається, що визначення слідчого судді оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що після Революції гідності екс-міністр внутрішніх справ виїхав до Росії. У травні 2018 року його помітили на акції в Москві.