До Податкового кодексу внесуть зміни / фото УНІАН

Кабінет міністрів України схвалив розроблений Міністерством фінансів законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування місцевих податків і зборів», який, зокрема, передбачає введення уніфікованої форми інформації про ставки та пільги місцевих податків і зборів, та порядку її надання контролюючим органам.

Читайте такожКабмін схвалив запуск розділення ДФС на податкову та митну служби

Як повідомили в прес-службі Мінфіну, прийняття даного законопроекту дозволить надавати інформацію контролюючим органам в електронному вигляді для подальшої автоматизації та наповнення інформаційної бази Державної фіскальної служби (ДФС).

Відео дня

У повідомленні наголошується, що в даний час місцева влада приймає рішення про встановлення місцевих податків і зборів на відповідних територіях (крім податку на майно) у довільній формі, що виключає будь-яку систематизацію ставок місцевих податків і зборів, і, відповідно, наповнення бази ДФС.

У зв'язку з цим, законопроектом пропонується скасувати обов'язок місцевої влади щорічно приймати рішення про встановлення місцевих податків і зборів.

У повідомленні наголошується, що ДФС не пізніше 15 липня поточного року оприлюднить на своєму сайті зведену інформацію про суму та дату встановлення ставок місцевих податків і зборів на відповідній території.

Як повідомляв УНІАН, надходження до місцевих бюджетів платежів, що контролюються Державною службою фіскальної (ДФС), в 2018 році зросли порівняно з попереднім роком на 21,6% – до 230,5 млрд грн.