Олександр Ярославський інвестує 200 мільйонів доларів у розвиток ДМЗ і рудника "Суха Балка"

У рамках стратегії підвищення ефективності гірничо-металургійного бізнесу в DCH Олександра Ярославського створили компанію DCH Steel, яка буде централізовано управляти відповідними активами: Дніпровським металургійним заводом (легендарний завод "Петрівка" у Дніпрі) і рудником "Суха Балка" (Кривий Ріг).

Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті DCH.

Суть проведених в DCН перетворень полягає в тому, щоб оптимальним чином вибудувати систему управління гірничо-металургійними підприємствами на етапі реалізації масштабних інвестиційних проектів. За інформацією DCH Олександр Ярославський планує інвестувати у свій гірничо-металургійний бізнес від $150-200 мільйонів протягом найближчих 5 років. За рахунок цих капіталовкладень на ДМЗ, зокрема, буде відновлено пічний фонд коксохімічного виробництва і побудована машина безперервного лиття заготовок. А на "Сухій Балці" планується організувати збагачувальну фабрику, освоїти запаси руди на глибших горизонтах, оновити обладнання.

Відео дня

У повідомленні прес-служби DCH на сайті сказано: "У процесі поступової вертикальної інтеграції буде сформовано виробничий ланцюжок "видобуток руди – збагачення – агломерація – плавка чавуну". На рівні DCH Steel будуть централізовані загальнокерівні функції, а виробничі підприємства сконцентрують свої зусилля на випуску продукції та вдосконалення технологій. Очікувані результати оптимізації управління гірничо-металургійним бізнесом DCН полягають в усуненні залежності від зовнішніх поставок агломерату, забезпеченні позитивної синергії діяльності ДМЗ і копальні, а також, як наслідок, підвищення конкурентоспроможності, стійкості та фінансових показників".

Дніпровський металургійний завод чекає велика реконструкція

Управління DCH Steel і формування команди доручено Віталію Башу, який працює в Групі понад 10 років. Віталій Баш народився в Вільногірську (Дніпропетровська область), здобув освіту на фізико-технічному факультеті Дніпропетровського національного університету, а також ступінь MBA Единбурзької бізнес-школи (Великобританія). Керував рудником "Суха Балка", який раніше очолював Українську гірничодобувну компанію, яка входить в структуру DCH, і працював в секторі будівельних матеріалів керуючої компанії групи.

Нагадаємо, група DCH являє собою багатогалузевий конгломерат з понад 20-річною історією, що працює за моделлю приватного фонду прямих інвестицій. Портфель активів DCH охоплює такі сектори, як фінанси, промисловість, девелопмент і будівництво, транспорт та інше. Одноосібний власник і президент - відомий бізнесмен Олександр Ярославський. Вчора в Харкові на зустрічі зі ЗМІ він сказав: "У нас два основних великих напрямки. Планується велика реконструкція ДМЗ, який, фактично, нам дістався у напівробочому розбитому стані. Там треба ставити лінії безперервного розливання стали, треба будувати свою аглофабрику, треба фактично будувати новий коксохім. Цей інвестиційний проект розрахований на 5 років і зажадає $200 мільйонів. І ХТЗ, на розвиток якого буде направлено $1 мільярд протягом наступних 10 років".

Як відомо, останнім часом Олександр Ярославський серйозно поповнив свій інвестиційний портфель промисловими активами. У 2016 році бізнесмен купив великий машинобудівний актив – легендарний Харківський тракторний завод. У 2017 році – рудник "Суха Балка". У 2018 році – Дніпровський металургійний завод (ДМЗ), також відомий як Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського або "Петрівка". Він почав свою роботу наприкінці XIX століття і є одним з найстаріших підприємств вітчизняної металургії.