Ілюстрація REUTERS

Клієнти найбільшого в Україні банку "ПриватБанк" за перші 10 днів квітня купили через онлайн-сервіс фінансової установи 8,9 мільйона доларів та 2,3 мільйона євро.

Читайте такожУкраїнці придбали $1 мільйон онлайн за день

Як повідомила прес-служба банку, онлайн-продаж валюти клієнтами фінустанови за цей період становив 8,5 мільйона доларів і 2,5 мільйона євро.

Відео дня

У банку зазначили, що середня сума покупки валюти онлайн становила 179 доларів, продажу - 117 доларів.

Також у банку повідомили про встановлення нових безготівкових курсів для покупки валюти онлайн і розрахунків карткою в закордонних інтернет-магазинах, вигідніших, ніж в касах фінустанови.

Приміром, сьогодні купити долари в касі банку можна за 27,05 гривні, а онлайн – за 27,027 гривні.

Довідка УНІАН. В Україні з 7 лютого діє новий закон про валюту, що призведе до ослаблення майже тридцяти обмежень на валютному ринку, у тому числі дозвіл онлайн-покупки валюти фізичними особами.

За інформацією НБУ, в перший день роботи нового закону українці купили онлайн близько 4 мільйонів доларів, але в наступні дні ажіотаж істотно знизився.

Загалом за лютий продаж валюти населенням через банки перевищила її купівлю на 63,4 мільйона доларів, але в березні купили через банки на 77,3 мільйона доларів більше готівкової валюти, ніж продали.