Прем'єр-міністр Володимир Гройсман / REUTERS

Кабінет міністрів України планує поступово монетизувати всі чинні пільги - за прикладом монетизації комунальних субсидій, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Читайте такожРезультат монетизації субсидій: 25% одержувачів не оплатили комунальні послуги вчасно

Як передає прес-служба уряду, голова Кабміну зазначив, що монетизація субсидій є не експериментом, а фундаментальним проектом, який важливо продовжувати.

Відео дня

"Минулого року ми створили реєстр субсидіантів... Друге, що ми реалізували – з 1 січня почали монетизувати субсидію всім, хто отримував її вперше. Це не можна завершувати. Надалі у нас на черзі монетизувати пільги", - цитує Гройсмана його прес-служба.

Згідно з повідомленням, голова уряду також спростував інформацію про погану статистику неплатежів через монетизації субсидій.

"Панікери намагаються накручувати тему неплатежів. Але це гроші людей, і не треба за людей вирішувати, куди ці гроші дівати. Споживач буде намагатися берегти ці кошти, економити, щоб залишити частинку цих грошей собі", - цитує прем'єр-міністра його прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона буде проходити у три етапи: перший етап розпочався 1 січня 2019 року і поширюється на тих громадян, які звертаються за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації повинні бути притягнуті громадяни, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.