Ілюстрація REUTERS

Українська влада очікує на прибуття оціночної місії Міжнародного валютного фонду 21 травня.

Читайте такожМісія МВФ планує прибути до України в найближчі тижні

Про це повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності Михайло Довбенко в ході погоджувальної ради.

Відео дня

"З наступного тижня, з 21 травня, до України приїжджає місія МВФ й працюватиме протягом двох тижнів", - сказав Довбенко.

Він нагадав про невиконаний структурний маяк за меморандумом з МВФ - прийняття законопроекту №2413а про "спліт" (розподіл функцій нагляду на ринку небанківських фінансових послуг).

"Ми брали на себе зобов'язання розглянути його до 31 березня цього року. Так сталося, що ми не змогли, але вже на цей пленарний тиждень у четвер цей законопроект зафіксований в прохідній частині", - додав депутат.

Довбенко висловив побажання голові парламенту Андрію Парубію, щоб розгляд законопроекту не переносили, посилаючись на думку партнерів України з міжнародних фінансових організацій, що в чинній Раді для цього достатньо голосів.

Раніше голова департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс на традиційному брифінгу у Вашингтоні заявив, що Фонд поки не визначив точну дату чергової оціночної місії в Україну, але спрогнозував її прибуття в найближчі тижні.

Довідка УНІАН. Рада директорів МВФ у грудні 2018 року затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів, у рамках якої наша країна отримала 1,4 мільярда доларів. Отримання двох траншів за 1,3 мільярда доларів очікується за підсумками перегляду виконання програми в травні та в листопаді. Термін програми закінчується в лютому 2020 року.

За оцінками експертів, Україна отримає черговий транш кредиту в рамках чинної програми з МВФ протягом двох місяців, оскільки виконала три з чотирьох структурних маяків, необхідних для наступного траншу.

Водночас можливою перешкодою для продовження співпраці з МВФ експерти назвали скасування Конституційним судом України відповідальності за незаконне збагачення та ситуацію навколо "Приватбанку".