Ілюстрація REUTERS

Україна за рік піднялася на 5 пунктів у рейтингу глобальної конкурентоспроможності країн світу за версією Міжнародного інституту управлінського розвитку в Швейцарії.

Читайте такожУкраїна потрапила до ТОП-6 найнещасніших економік світу - рейтинг Bloomberg

Оновлені результати дослідження опубліковані на сайті IIMD.

Відео дня

Україна посіла 54-те місце порівняно з 59 місцем у минулому році. Всього в рейтингу представлено 63 країни світу.

Сінгапур займає перший рядок у рейтингу найбільш конкурентоспроможних економік світу, витіснивши з позиції лідера Сполучені штати Америки.

Цього року економіка США перестала бути найбільш конкурентоспроможною в світі і опустилася відразу на 3-е місце.

Друге місце посів Гонконг.

Російська Федерація цього року зайняла 45-те місце, таке само, як і роком раніше. Польща - 34-те, опустившись на 4 пункти.

Автори рейтингу оцінюють конкурентоспроможність за чотирма категоріями: ефективність економіки, ефективність уряду, ефективність бізнесу та інфраструктури.

У рейтингу враховується широкий набір статистичних даних, таких як безробіття, ВВП і державні витрати на охорону здоров'я і освіту, а також дані з опитування виконавців, охоплюються такі теми як соціальна згуртованість, глобалізація і корупція.

Довідка УНІАН. Рейтинг конкурентоспроможності IMD публікується щорічно з 1989 року. Він охоплює 63 країни, аналізуючи їхню конкурентоспроможність за приблизно 260 критеріями. Дослідження оцінює спроможність держави до створення конкурентного середовища та сприятливих умов для ведення бізнесу.