Ілюстрація REUTERS

У другому кварталі 2019 року Deutsche Bank зазнав збитків на суму 3,15 мільярда євро. Про це компанія повідомила в середу, 24 липня.

Читайте такожDeutsche Bank забрав 20 тонн венесуельського золота - ЗМІ

Такі значні фінансові втрати спричинили насамперед нарахуваннями у зв'язку з глибокою реорганізацією. Лише на ці цілі банк витратив 3,4 мільярда євро, йдеться у повідомленні.

Відео дня

Негативний фінансовий результат за другий квартал поточного року виявився більшим, ніж очікувалося, адже ще на початку липня у банку оцінювали можливі збитки у 2,8 мільярда євро. Торік у другому кварталі фінустанова отримала близько 410 мільйонів євро прибутку, передає “Німецька хвиля”.

Раніше наглядова рада Deutsche Bank ухвалила рішення про докорінну реорганізацію німецького фінансового велетня. Планується зокрема вихід із глобальної фондової торгівлі. Водночас до 2022 року буде скорочено близько 18 тисяч робочих місць.

Deutsche Bank демонстрував проблеми з прибутковістю й раніше. Лише 2018 рік вдалося завершити з прибутком. Цьому передували три збиткових роки. Наприклад, 2016 рік фінустанова завершила зі збитками в 1,4 мільярда євро.