Ілюстрація REUTERS

Національний банк України переводить роботу своєї Системи електронних платежів (СЕП) на цілодобовий режим.

Читайте такожНБУ збільшив викуп валюти на міжбанку майже в 6 разів

Як повідомляється на сайті НБУ, введення цілодобового режиму роботи СЕП відповідає світовим тенденціям і сприятиме розширенню доступу клієнтів до фінансових послуг, зростанню частки безготівкових розрахунків, а також дасть можливість банкам та їх клієнтам забезпечити проведення чутливих до часу платежів.

Відео дня

Відзначається, що на першому етапі регулятор перейде на розширений регламент роботи СЕП - 23 години на добу 7 днів на тиждень - у другому кварталі 2020 року, а другий етап планує реалізувати в рамках наступного, четвертого покоління СЕП.

Також повідомляється, що Нацбанк уже працює над реалізацією першого етапу і незабаром проведе зустрічі з банківським співтовариством для обговорення.

У НБУ нагадали, що сьогодні СЕП забезпечує прийом міжбанківських платежів з 8.30 до 19.00 у робочі дні і не функціонує у святкові і вихідні дні.

Як повідомляв УНІАН, Система електронних платежів Національного банку України (СЕП) у 2018 році провела 357 млн початкових платежів на суму 25 трлн грн, що на 7,5% більше за кількістю і на 19% за сумою, ніж у 2017 році.