Ілюстрація REUTERS

Найбільший банк України ПриватБанк" і платіжна система Visa запускають в Україні технологію біометричної оплати покупок FacePay24 для роздрібних торгових точок, завдяки якій покупці можуть оплачувати товари "обличчям".

Читайте такожВ Україні запустили оплату за відбитком пальця

Як повідомили в прес-службі банку, першими українськими торговими точками, в яких покупці можуть оплачувати товари із використанням нової технології, стали чотири магазини національної мережі HOP HEY в Дніпрі.

Відео дня

Як повідомив голова правління "Приватбанку" Петро Крумханзл, запуск послуги став можливим завдяки інтеграції сучасних методів оплати Visa, технології Amazon Web Services з оновленою платформою мобільного банку Приват24.

При цьому, участь у проекті найбільш інноваційних торговельних мереж дозволило Україні запустити FacePay однією з перших в Європі.

"У більшості з вас, напевно, зараз немає навіть гаманця, тому що всі карти – в смартфоні. Ми сьогодні йдемо далі й запускаємо технологію, яка дозволяє навіть забути вдома телефон", – сказав Крумханзл.

За його словами, цей проект став першим в Україні запуском біометричної оплати покупок в офлайн-ритейлі, і з допомогою оновленої платформи Приват24 тепер ця можливість доступна усім клієнтам "Приватбанку", а також будь-яким офлайн і онлайн-торговців.

У банку повідомили, що для використання сервісу необхідно встановити на смартфон оновлений додаток Privat24 та активувати оплату FacePay24, зробити три селфі з різних ракурсів і прив'язати до свого обличчя банківську картку Visa. Після цього оплачувати покупки можна, подивившись в спеціальну камеру планшета поруч з касою.

Також повідомляється, що FacePay24 використовує одну з провідних у світі систем автоматичного розпізнавання осіб Amazon Rekognition і дає можливість масштабувати цю послугу майже на будь-яку торговельну точку.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.