Тимофій Милованов / фото УНІАН

Чутки стосовно ймовірного призупинення переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом щодо отримання чергового траншу грошової допомоги не є правдою.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов.

«Це неправда! Перемовини не призупинено. Цього тижня міністр фінансів, я, та голова правління НБУ будуть в Вашингтоні зустрічатись з МВФ», - написав він.

Відео дня

Крім того, Милованов додав, що в питанні «ПриватБанку» немає ніяких порушень домовленостей з МВФ.

«Ідуть суди між державою та колишніми власниками («ПриватБанку» - УНІАН). Держава захищає свою позицію та гроші платників податків», - додав він.

Читайте такожУкраїна підпише нову програму співпраці з МВФ у грудні - Гончарук

Міністр також підкреслив, що наразі ніяких рішень чи дій «не на користь держави» прийнято не було.

Як повідомляв УНІАН, 10 жовтня президент України Володимир Зеленський запропонував у разі проведення переговорів з колишніми власниками «ПриватБанку» залучити до них незалежних експертів, а 9 жовтня заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова висловила думку, що ймовірність отримання Україною нової програми з Міжнародним валютним фондом цього року висока.

Раніше, 3 вересня, в ефірі одного з телеканалів міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов підкреслив, що Україні необхідно, серед іншого, налагодити співпрацю з ключовим кредитором - Міжнародним валютним фондом, щоб країна мала доступ до додаткового капіталу.