Комітет опрацював понад 2 тисячі пропозицій народних депутатів до законопроекту / фото bank.gov.ua

Верховна Рада приступила до розгляду проекту державного бюджету України на 2020 рік в першому читанні, заявив голова парламенту Дмитро Разумков.

Читайте такожЗниження доходів на 20 мільярдів: Кабмін передав до Ради зміни до держбюджету-2019

«Згідно зі статтею 157 Регламенту Верховної Ради, розгляд питання проводиться за процедурою повного обговорення», - сказав він.

Представляючи проект, заступник голови парламентського комітету з питань бюджету Олександр Трухін зазначив, що комітет опрацював понад 2 тисячі пропозицій народних депутатів до законопроекту, для урахування яких, за попередньою оцінкою, необхідно близько 1,9 трлн грн.

«Комітет з питань бюджету рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому підготовлений комітетом проект постанови 2000-П щодо висновків і пропозицій з уточненнями», - сказав депутат.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 20 вересня прийняла до розгляду урядовий проект держбюджету на 2020 рік, побудований на чинному макропрогнозі зі зростанням ВВП на 3,3% і валютним курсом 28,2 грн за долар.

Проект передбачає доходи в сумі 1,079 трлн грн, витрати - 1,170 трлн грн, граничний обсяг дефіциту - 95 млрд грн, або 2,09% ВВП, державний і гарантований державою борг - 54,1% ВВП.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пообіцяв до кінця жовтня представити оновлений макропрогноз, який стане основою для коригування проекту держбюджету на наступний рік.