Марк Цукерберг / REUTERS

Криптовалюта Libra не буде запущена до тих пір, поки не отримає схвалення американських регуляторів.

Про це засновник і глава Facebook Марк Цукерберг скаже сьогодні в ході слухань в комітеті Палати представників Конгресу США з фінансових сервісів. Текст його заяви опублікований на сайті комітету, пише НВ.

"Ідея Libra полягає в тому, що відправка грошей повинна бути такою ж простою і безпечною, як відправка текстового повідомлення. Libra буде глобальною платіжною системою, повністю забезпеченою резервом грошей та інших високоліквідних активів. Я вважаю, що вона повинна бути створена, але розумію, що зараз ми не ідеальний месенджер для цього. За останні кілька років ми зіткнулися з безліччю проблем, і я впевнений, люди хотіли б, щоб цю ідею реалізовував хто завгодно, але не Facebook", - йдеться в тексті виступу Цукерберга.

Відео дня

Читайте такожМінцифри хоче легалізувати в Україні майнінг криптовалют

За його словами, будуть проведені дискусії з регуляторами, представниками влади та експертним співтовариством.

"Ми хочемо чітко заявити: Facebook не буде частиною запуску платіжної системи Libra ніде в світі, якщо всі американські регулятори її не схвалять", - зазначив Цукерберг, підкресливши, що підтримує відстрочку запуску Libra, який планувався на червень наступного року.

Нагадаємо, минулого тижня компанії Mastercard, Visa, EBay, Stripe і Mercado Pago відмовилася від участі в проекті Facebook зі створення криптовалюти Libra. Вони вийшли з проекту слідом за PayPal через критику, якій цю ідею піддали регулятори і парламентарії ряду великих країн.

Незважаючи на це, 15 жовтня пройшло засідання асоціації Libra. На ньому були присутні представники 21 компанії, які входять в асоціацію. Це, зокрема, такі компанії, як Andreessen Horowitz, Uber, Lyft, Vodafone, Spotify, Coinbase. В ході засідання було підписано статут. Всі підписанти стали членами ради Libra, яка відповідає за управління проектом. У асоціації також з'явилася рада директорів. У Libra визнають, що запуск криптовалюти, який планувався на червень 2020 року, доведеться відкласти через позицію регуляторів.