Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада ухвалила закон про зміни до державного бюджету України на 2019 рік щодо зниження плану доходів на 20 млрд грн.

Читайте такожУряд підготує проект бюджету-2020 до другого читання до 3 листопада

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту №2283 у другому читанні і в цілому з урахуванням пропозицій Комітету з питань бюджету проголосував 291 депутат за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Відео дня

Згідно з пояснювальною запискою до проекту, зниження плану доходів через відставання по надходженнях ПДВ на імпортні товари і ввізного мита в результаті надпланового зміцнення гривні буде компенсовано скороченням витрат на обслуговування держборгу.

Також закон передбачає підвищення фінансування авіаційної безпеки, вугільних шахт, нацбезпеки і оборони, фонду ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, соцзахисту постраждалих від Чорнобильської катастрофи, реабілітації осіб з інвалідністю, будівництва доступного житла, кредитів переселенцям і учасникам АТО або ООС на придбання житла.

Під час обговорення законопроекту представник профільного парламентського комітету Леся Забуранна повідомила, що комітет в ході підготовки проекту до другого читання отримав 62 поправки, 20 з яких пропонує врахувати.

«Комітет з питань бюджету ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону 2283 у другому читанні і в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній в порівняльній таблиці, а також з урахуванням пропозицій щодо зміни бюджетних показників», - процитувала вона рішення комітету.

Крім запропонованих комітетом поправок, депутати 292 голосами підтримали сьому поправку, що дозволяє місту Київ не повертати кошти до держбюджету.

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними Державної казначейської служби України, держбюджет за січень-вересень 2019 року отримав 739,680 млрд грн доходів, що на 4,8% нижче планового показника на цей період, але на 9,6% вище показника за аналогічний період минулого року.