Нефьодов додав, що законопроект у Раді зареєструють десь через тиждень / фото УНІАН

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про введення нових митних тарифів, оскільки нинішні вже застаріли.

Читайте такожНефьодов анонсував збільшення зарплат на митниці

Про це повідомив голова Державної митної служби України Максим Нефьодов на своїй сторінці в мережі Facebook.

Відео дня

"Я ще на минулій посаді в Міністерстві розвитку економіки та торгівлі ходив до Верховної Ради із законопроектом щодо нового митного тарифу. Тому що чинний у нас на основі Гармонізованої системи версії 2012 року, а весь світ вже перейшов на версію 2017 року", - написав Нефьодов.

За його словами, це є наслідком виникнення непорівнянної статистики, проблем з класифікацією нових пристроїв і можливостей для людей "проходити між лазівками".

"І банально замість copy-paste при імпорті треба інші цифри вводити. Тоді комітет складно якось відреагував, була дивна дискусія щодо того, що мідіям і восьминогів тепер буде складніше. Заходимо на новий круг - вчора Кабінет міністрів схвалив цей законопроект заново", - підкреслив глава Митної служби, не вказавши деталей даного документа.

Він також додав, що законопроект буде зареєстрований у Верховній Раді орієнтовно за тиждень.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору глави податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня - першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи щодо запуску в роботу Державної митної служби тривають.

На початку жовтня Кабінет міністрів України затвердив регіональну структуру Державної митної служби України, скоротивши кількість митниць до 16 з 26.