Введена можливість використання електронної митної декларації М-16 / фото УНІАН

Кабінет міністрів України удосконалив електронне декларування товарів у міжнародних експрес-відправленнях.

Читайте також«Укрпошта» підвищить тарифи: скільки доведеться платити

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 27 листопада, передає прес-служба Міністерства фінансів України.

Відео дня

Зокрема, введена можливість використання електронної митної декларації М-16, яка застосовується для декларування товарів вартістю від 100 євро, що пересилаються на адресу громадян через митний кордон України в міжнародних експрес-відправленнях.

У Мінфіні зазначили, що така норма після доопрацювання відповідних програмних сервісів дозволить громадянам самостійно здійснювати (після отримання певних навичок декларування своїх товарів) декларування без залучення митних брокерів, що відповідно надасть їм можливість заощадити кошти на митному оформленні товарів.

"Таким чином, Мінфін продовжує взятий курс на цифровий розвиток у митній сфері. Крім того, в згаданих змінах актуалізований перелік товарів, переміщення яких територією України транзитом здійснюється за умови обов'язкового надання митним органам фінансових та інших гарантій", - підкреслили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, раніше голова Державної митної служби України Максим Нефьодов виступив за збільшення нинішнього порогу в 100 євро на безмитні пересилання товарів фізичним особам у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

У листопаді 2018 року Верховна Рада України разом з держбюджетом на 2019 рік прийняла зміни до Податкового кодексу, якими, зокрема, було знижено поріг безмитного ввезення інтернет-покупок для фізосіб-одержувачів зі 150 євро до 100 євро, який набув чинності з 1 липня 2019 року.