Ліміт безмитного ввезення посилок з-за кордону можуть збільшити / фото УНІАН

Очільник Державної митної служби України (ДМС) Максим Нефьодов виступає за збільшення нинішнього порогу в 100 євро на безмитні пересилання товарів фізичним особам у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Читайте також«Укрпошта» підвищить тарифи: скільки доведеться платити

«Спробуємо тепер взятися ще за дві ініціативи: збільшення повноважень митниці щодо протидії контрабанді та наведення порядку з поштовими відправленнями (нагадаю, я прихильник, в тому числі, підвищення ліміту на вартість посилок, доки митниця не навчиться оформляти їх швидко і онлайн)», - написав Нефьодов на своїй сторінці в мережі Facebook.

Відео дня

Він також привітав прийняття 17 жовтня Верховною Радою закону про посилення захисту інтелектуальної власності при переміщенні товарів через митний кордон України.

«Має бути чіткий баланс - з одного боку, мають припинити випадки на кшталт блокування доставки однієї пари взуття (реальний кейс). З іншого, не допускати на ринок контрафакт, який може бути реально небезпечним для здоров'я (підроблені ліки, добрива тощо). Як буває часто, не знаєш як - зроби, як в ЄС. Ось і зробили», - прокоментував прийняття цього закону голова Митної служби.

Як повідомляв УНІАН, в листопаді 2018 року Верховна Рада України разом з держбюджетом на 2019 рік прийняла зміни до Податкового кодексу, якими, зокрема, було знижено поріг безмитного ввезення інтернет-покупок для фізосіб-одержувачів зі 150 євро до 100 євро, який набув чинності з 1 липня 2019 року.

Учасники вітчизняного ринку поштово-логістичних послуг наголошували, що зниження цього порогу призведе до подорожчання для українців замовлених в інтернеті товарів на 40-50%.