Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів схвалив і вніс на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозицію щодо застосування терміном на три роки персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб, яких залучено до постачання матеріалів, обладнання та послуг підприємствам оборонно-промислового комплексу Росії, розташованим на тимчасово окупованій території України.

Читайте такожШвейцарія продовжила замороження активів Януковича і осіб з його оточення

Як сказано в розпорядженні Кабміну від 27 листопада №1237-р, опублікованому на урядовому порталі, РНБО має ухвалити рішення впродовж місяця.

Відео дня

Треба зазначити, що перелік юридичних осіб, до яких планується застосувати санкції, відсутній.

«У зв'язку з триваючою збройною агресією Російської Федерації проти України, у зв'язку зі сприянням і фінансуванням нею терористичної діяльності в Україні, що спричинили порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасову окупацію частини території, численні людські жертви, реальні і потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці і суверенітету України», - сказано в тексті розпорядження.

Міністерству закордонних справ після набуття чинності рішення РНБО доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав з метою розгляду ними питання про введення аналогічних обмежувальних заходів.

Як повідомляв УНІАН, 4 грудня Кабмін продовжив до 31 грудня 2020 року спеціальне мито проти російських товарів.