Голова Податкової служби зазначив, що цього місяця відшкодують 10-11 млрд грн ПДВ / фото УНІАН

Державна податкова служба України цього місяця відшкодує платникам податків близько 11 мільярдів гривень податку на додану вартість (ПДВ).

Читайте такожПодаткова планує скоротити кількість перевірок бізнесу на 20%

Про це повідомив глава Податкової служби Сергій Верланов в ході Години запитань до уряду в парламенті.

Відео дня

"Станом на сьогодні баланс податку на додану вартість є звичайним, відшкодування відбувається відповідно до заявок, Податкова служба здійснює контрольно-перевірочні заходи, цього місяця буде відшкодовано близько 10-11 мільярдів гривень ПДВ", - сказав Верланов.

Він додав, що в січні 2020 року Податкова служба також у плановому порядку здійснить відшкодування ПДВ згідно з заявками.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня Європейська Бізнес Асоціація повідомляла про затримки з відшкодуванням компаніям ПДВ в автоматичному режимі.

Обсяг відшкодування платникам податку на додану вартість у 2018 році становить 131,7 мільярда гривень, що на 9,6%, або на 11,6 мільярда гривень, що більше показника попереднього року.

За даними Держказначейства, до п'ятірки найбільших одержувачів ПДВ у 2018 році увійшли Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча, агрокомпанії "Кернел-Трейд" та "АДМ Трейдінг Україна", компанія "Нібулон", комбінат "Азовсталь".