Серед підприємств в списку на приватизацію опинився й Одеський припортовий завод / фото УНІАН

Фонд державного майна України у своїй газеті "Відомості приватизації" оприлюднив перелік об'єктів великої приватизації на 2020 рік.

Читайте такожФонд держмайна затягує приватизацію держпідприємств

До списку увійшли одинадцять підприємств енергетичної сфери: "Центренерго", "Тернопільобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Херсонська ТЕЦ", "Дніпровська ТЕЦ", "Криворізька теплоцентраль", "Одеська ТЕЦ", "Сєвєродонецька теплоелектроцентраль".

Відео дня

Крім того, планується приватизувати "Об'єднану гірничо-хімічну компанію", вугільну компанію "Краснолиманська", заводи "Азовмаш", "Електроважмаш", "Сумихімпром", "Одеський припортовий завод", підприємства "Оріана", "Президент-Готель", "Індар", "Украгролізинг".

Фонд зазначив, що перелік був сформований розпорядженням Кабінету міністрів 16 січня 2019 року.

"Розпорядження КМУ є актом, для якого не встановлений кінцевий термін його дії, тобто, розпорядження від 16 січня 2019 року № 36-р залишається актуальним та у 2020 році. Також інформуємо, що пакети акцій АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" та ДП "Завод "Електроважмаш" у 2019 році були передані до сфери управління фонду. Фондом розроблено проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про внесення змін у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.01.2019 № 36-р". Даний проект знаходиться на розгляді у Міністерстві юстиції України", - сказано в тексті повідомлення.

Як повідомляв УНІАН, президент Зеленський неодноразово заявляв, що Україна в найближчі п'ять років проведе масштабну приватизацію, й закликав іноземних інвесторів скористатися цим.