Ілюстрація REUTERS

Цього тижня очікується зростання курсу долара до гривні - до близько 24,6 грн/дол. на міжбанківському і 24,3/24,6 грн/дол. на готівковому валютному ринку України, вважає старший аналітик компанії "Альпарі" Вадим Іосуб.

Читайте такожНацбанк витратив на підтримку гривні майже $27 мільйонів

«Цього тижня ми очікуємо зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 24,6 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 24,3/24,6 грн», - йдеться в коментарі експерта, переданому агентству УНІАН.

Відео дня

За його словами, за минулий тиждень курс долара до гривні помірно зріс на всіх сегментах валютного ринку України на 0,3-0,8%.

«Якщо в четвер і п'ятницю долар на міжбанку і на валютному ринку змінювався різноспрямовано, то в понеділок обидва сегмента ринку синхронізувалися - і там, і там долар у першій половині дня зростав. Це вказує на ймовірне продовження ослаблення гривні в короткостроковій перспективі», - вважає експерт.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на понеділок, 27 січня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 24,33 грн/дол., що на 19 копійок вище за попередній показник.