Ілюстрація REUTERS

Акції США зафіксували рекордне більш ніж за три місяці одноденне падіння в понеділок, оскільки продовження новорічних канікул в Китаї через спалах нового коронавірусу викликало побоювання навколо економічних наслідків заходів, покликаних стримати поширення хвороби.

Читайте такожПосольство рекомендувало українцям залишити Китай через небезпечний коронавірус

Під ударом опинилися акції компаній, пов'язаних з подорожами, в той час як технологічний, сировинний і енергетичний сектори, залежні від ситуації в Китаї, також потягнули ринок вниз, пише Рейтер.

Відео дня

Тим не менш, деякі інвестори вважають якісь довгострокові економічні наслідки малоймовірними, враховуючи попередні подібні ситуації.

"Все це занадто роздутою", - сказав Стівен Массокка, старший віце-президент компанії Wedbush Securities в Сан-Франциско.

“Мені здається, що китайці набагато краще справляються зі стримуванням цього вірусу, ніж з SARS (важким гострим респіраторним синдромом), і до чого SARS в кінцевому підсумку призвів? Призвів він до якоїсь економічної катастрофи - ні".

Знижувальний тиск на індекси, що знаходяться біля рекордних максимумів, також надав млявий старт сезону звітності.

Згідно з даними Refinitiv, очікується, що прибуток компаній індексу S&P за четвертий квартал знизився на 0,5%.

Індекс Dow Jones знизився на 1,57% до 28.535,80 пункту, індекс S&P 500 - також на 1,57% до 3.243,63 пункту, в той час як Nasdaq - на 1,89%, до 9.139,31 пункту.