Фото: REUTERS

Кабінет міністрів розраховує, що Україна найближчими роками укладе з Європейським Союзом Угоду про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (АСАА), про так званий «промисловий безвіз».

Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час спільного з комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Олівером Варгеї брифінгу сьогодні в Києві.

Читайте такожМінфін позичив до бюджету ще 9,2 мільярда гривень

Відео дня

«Для нас промисловий безвіз, підписання ACCA – угоди з Європейським Союзом, є важливим пріоритетом. Ми розраховуємо отримати тут серйозний прогрес вже цього року і вийти на підписання найближчими роками», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2019 року Гончарук заявив, що Україна через п'ять років хоче максимально наблизитися до членства в Європейському Союзі. Україна сподівається на особливий формат партнерства в рамках ініціативи Європейського Союзу "Східне партнерство", а також зацікавлена в укладенні АСАА - угоди про так званий «промисловий безвіз», який стане значним кроком на євроінтеграційному шляху.

У січні 2020 року голова уряду заявив, що Україна виконала всі необхідні умови для укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції.